Gotcha ! You are stumbled upon Pinky Monster. Please behave peeps and dudes. | Dashboard | +Follow
PINKY MONSTER♥
TUTORIAL FONT :D
0 comment[s]
hell-o bloggers :D salam satu blogger ! todayy , aii nak share kat korang MACAMANA NAK DOWNLOAD FONT AND GUNA KAT DALAM MICROSOFT WORD , PHOTOSHOP etc;- maybe ad yang dah tahu , tapi ai tak kire , nak gitahu jugakk ! * + action gedik . ngeh-2 . btw , ni my first tuto. cheh . tuto konon . haha :D

okayy , mula-2 gi kat sini DAFONT :D . sebenarnye ade banyak link tapi bagy ai kat sini lagy senang + diaa punya font sumee lawaa lawaa . okayy , bile dah masuk link tuu , akan tertera lah macam-2 font , then , ape yang korang perlu buat adalah pilih font yang korang sukaa and click button DOWNLOAD .
- macam kat gambar bawah ni
KLIK UNTUK TUMBESARAN :D

andd then , korang gi kat tempat font ni didownload and disave . kalau laptop ai , dia dah terus save kat my documents ---> downloads ---> font tuu , contohnyee Cheri.zip . tapi laptop korang lak ai taktahu , depends . then , korang open file tuu , dia akan keluar macamni


CLICK UNTUK TUMBESARAN :D

then , korang pegi kat START ---> CONTROL PANEL ---> FONTS

CLICK UNTUK TUMBESARAN :D
abaikan background yang menggerunkan tu :D
ngehh-2


CLICK UNTUK TUMBESARAN :D

then , korang bukak balik font yang korang dah download tadi tuu and minimize kan dia supaya lebih mudah untuk korang drag . tak faham ? tengok gambar niyy
KLIK UNTUK TUMBESARAN :D
ralat : DRAG FOLDER YANG AI DAH BULATKAN TUU KE DALAM
FOLDER FONTS UNDER CONTROL PANEL TUU .
okayy , dah habis buat semuaa step ni , DONE . korang bolehh lah gunaa font yang korang sukaa ini dengan happily happy . no worries , if tak faham ,boleh tanya . ai tak makan orang :D

benda wajib : korang mesti open duluu zip tuu and pilih folder yang adee gambar macam kertas A4 terlipat sikit kat atas diaa , then , baru drag . kalau takk buat macam ni memang takkan jadi . selamat mencuba . hoyehh-2 .
                                                                                                                     

                                                                                                                       Sincerely ,
Older posts | Newer posts